Resource 2.0+Fibre o smaku kawowym to kompletna pod względem odżywczym, wysokoenergetyczna dieta w płynie z dodatkiem błonnika.Warto stosować Resource 2.0+Fibre, ponieważ:Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18 g białka)Zwiększa ilość energii w diecie (1 opakowanie to 400 kcal)Zawiera dodatek błonnika (1 opakowanie to 5 g błonnika)Zapobiega monotonii posiłków (różne smaki) Produkt należy stosować pod kontrolą lekarza. Może być stosowany jako wsparcie żywieniowe lub jako jedyne źródło pożywienia.WskazaniaResource 2.0. + Fibre przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia związanego z chorobą, np.w:Chorobach nowotworowychZaburzeniach pasażu jelitowegoChorobach neurologicznych (udar)Zaburzeniach żucia i połykania (dysfagia)Okresie okołooperacyjnymDawkowanieJako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę, lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.Sposób użyciaNajlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowania przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.SkładnikiWoda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), błonnik [galaktooligosacharydy (zawierają mleko), fruktooligosacharydy], sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, chlorek sodu, tlenek magnezu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II) , fluorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II) chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu,), emulgatory (E471, E472e), barwnik (150c), witaminy (C, E, D, A, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna), regulator kwasowości (E525, E330), stabilizator (E418), aromaty, aromat dymu wędzarniczego.Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.