Herbatka ziołowa do zaparzania. Morwa biała, kora cynamonowca, jałowiec oraz korzeń łopianu wspomagają utrzymać prawidłowy metabolizm.
SKŁAD
liść morwy białej (Morus alba) 35%, owoc jarzębiny (Sorbus aucuparia) 10%, kora cynamonowca (Cinnamomum zeylanicum) 10%, owoc jałowca pospolitego (Juniperus communis) 8 %, owoc kolendry siewnej (Coriandrum sativum) 6%, skórka pomarańczy słodkiej 6%, korzeń łopianu większego (Arctium lappa) 5%, kwiat rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla) 5%, owoc kardamonu 5%, prażony korzeń cykorii 5%, nieokorowany korzeń lukrecji (Glycyrrhiza glabra) 5%. Wszystkie składniki mieszanki występują w postaci wysuszonej i rozdrobnionej.
DZIAŁANIE
Herbatka wspomaga utrzymać prawidłowy metabolizm węglowodanów oraz poziom cukru we krwi.
DAWKOWANIE
Zaleca się spożywanie naparu przygotowanego każdorazowo z jednej torebki 3 razy dziennie, przy zachowaniu odstępów czasowych. Jedna torebka przeznaczona jest do przygotowania jednej szklanki naparu. Nie należy przekracza zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.